Jag håller inte med

Jag tycker att sammanhållningen i klassen är på topp just i detta nu precis som Simon. Det är kanske skönt för vissa att byta klass för att de känner att det ska bli kul att träffa ännu mer nya människor. Vi kommer ändå gå kvar på samma skola även om vi inte har lektioner tillsammans(dessa är underbara för övrigt!). Jag kommer sakna klassen men ser fram emot att få träffa nya människor och skapa nya vänskapsband samtidigt som jag håler kvar i de band jag fått i denna klassen:)

A

Vad har hänt med 1a?

Vår klass har gått ifrån att vara en gullegull-klass till en klass full av intriger och skitsnack. Vad har tagit åt oss? Senast idag hörde jag flera elever prata om hur skönt det ska bli när vi splittras till hösten och hur trött man är på klassen. Men hej? Vad hände med klassen som vi alla älskade, klassen som vi ville bevara? Varför kan vi inte försöka att ha en god stämning!? Skitsnack är så totalt onödigt, det klart att man inte kan tycka om alla människor, men för det behöver man inte bete sig som en skitstövel! Klass 1a är den bästa klass jag någonsin har gått i och jag det är minnet jag vill bära med mig från tiden med er. Så åter igen ställer jag frågan, vad har hänt med 1a?

håhå
håhå
håhå
håhå
håhå

hälsningar en konfunderad Linnea

*Reklam*

Jag tycker att ni borde ta och läsa min (Linneas) blogg, håhå! Jag försöker slå Johan i besökarrekord :D

puss!

PUSS!

Kul med idrottsdag, folket?

Att vara förkyld har definitivt sina fördelar. Man kan ägna sig åt att sitta vid datorn och döda monster samt lyssna på musik så ljudligt man vill utan att behöva ta den där diskussionen med grannarna om vad som räknas som hög musik eller inte (igen). Fett nice, alltså!
Be Blair!

Jag ska göra ett officiellt uttalande.
Igår, när jag inte var upptagen med annat tog jag mig en sisådär 40 minuter att titta på senaste avsnittet av Gossip Girl. Och... MAN, vad rätt de har!
Jag antar att jag inte vill men borde identifiera mig själv i Serena. Jag känner Blair... Blair är min bästa kompis sen livmodern och vi älskar verkligen varandra som systrar.
Egentligen är  vi rätt nöjda med oss själva men också osäkra, osäkra på vad VÅR plats är i den här världen. Jag är S eftersom... Jag är livlig, spontan och rädd. Jag är den, precis som de säger i sista avsnittet som faller för de grubblande esteterna och nöjer mig med dem. B däremot, B är fantastisk. Smart, snygg, rolig.
B får Nate och Chuck-killarna, de man önskar så att kroppen gör ont men aldrig känner att man duger åt. Hon är också osäker... egentligen, och så kammar hon hem snygging efter snygging och jag sitter bredvid, håller min estet i handen och hoppas att det inte syns hur mycket jag önskar att jag vore som hon. Trots att jag vet att hon önskar att hon var precis som jag.
Tjejer som S, som jag, vi lär oss att leva med det näst bästa, vi kämpar aldrig upp det sista steget.
N&C-killarna dras till Blair-tjejerna. Och även när miraklet sker! Nate vill ha S, så är vi för fega och känner oss inte tillräckliga för att släppa estetens hand och slänga oss över klippkanten.
Jag tänker hoppa med huvudet före nu.
Hejdå cymbaler och kvinter!

way out west

Hur många ska  till Way Out West i sommar??

Skvaller!

tjudeluttanlej bloggen, Clara här!

skvaller!

Jennifer (E) har sagt en del söta grejer idag som är värda att vara med på klassbloggens skvallersida =D

på spanskan i morse ( under en sån där bokstavslek )

Malin : eh eh grönsak på R!?
Clara : rädisa!? fast på spanska...
Jennifer: aha får man skriva djur också? 


På klassrådet :

Per anders:  Jaha vem är det som har initilarerna AF?
Andrea: Ehh.. anna hj... fjort?
Clara: Anna Fjortis haha
Jennifer: eller anna lort!       ...

 ja det var allt jag kom på xD lägg gärna till om du kommer på något annat roligt folk sagt xD
Land ska av lag byggas

Okej, det börjar bli dags att sätta upp lite regler för vår översköna blogg, tycker ni inte? Jag har ett exempel på en grundlag (hur många ska vi ha?): 
Man bör inte lägga upp bilder på sina vänner i sällskap med vin och spretiga luggar. 

Hur låter det? 

LINNEA TA BORT BILDEN!!!

  På tal om Skönhetsideal?


Clara och Julia sitter på Mcdonalds och tittar ut genom fönstret. De ser Göteborgare passera, vanliga människor av olika ursprung, olika  åldrar , olika utseenden.
Vi ställer oss frågan: hur många av de passerande är egentligen klassade som snygga? Vilka av dessa människor skulle kunna sättas in i kategorin: "ser bra ut"? 
Under loppet av två minuter passerar det cirka femtio männiksor, varav fem stycken såg bra ut.

Vad är det för sammhälle vi lever i där majoriten av människorna klassas som fula?
Unga tjejer står i timmar framför spegeln på morgonen, gör sig iordning, tänker "vad ska jag ha på mig?" kletar på lager med smink för att täcka sin otillräckliga hy, för att ändå bara hamna under kategorin godkänd, Hon har iallafall ansträngt sig.

Vi har blivit hjärntvättade av alla överdrivna skönhetsideal. dag av efter dag överösas vi av extrem skönhet,  och visst är det svårt att uppskatta vanliga människor när man har sett något mytcket vackrare?

Varför kan man inte bara börja tycka vanliga människor är fina som de är?
varför måste allas värderingar vara uppbyggda på hur man ska se ut, vad som är okej?

Varrför är det fint att vara smal men fult att vara tjock?
Varför är det inne med päls men ute med nylon?
Därför att någon sitter och bestämmer exakt hur vi ska vara, hur vi ska se ut, hur vi ska bete oss, vad vi ska tänka.

Vi har lagt ribban för skönheyt aldelles för högt, dit ingen kan nå.
Den enda effekten av detta är att fler och fler männsikor tycker illa om sig själva.

Våra utseenden duger inte längre, som det gjorde förr.

Varför ska man dag efter dag behöva kämpa för att klara sig över sammhällets yta,  sträva efter ett mål som är omöjligt att nå? konsumera så mycket skönhetsprodukter som möjligt bara för att klassas som okej, för att du inte ska hamna i kategorin ful när du passerar glasfönsret vid Mcdonalds.

På tal om Ellen.

"Jag blir så irriterad på människor som efter 400000 sms och 5670000 obesvarade samtal fortfarande tycker att det är jobbigt att plocka upp telefonluren och ringa!
Hur är sådana människor möjliga? Jo, de ligger i kategorin "män" (tack, Ellen, när det gäller sånt där är du en riktigt lifesaver)"

Så skrev Amanda i förra inlägget. Ganska ironiskt då jag och Ellens kompis Cornelia idag diskuterade hur dålig Ellen är på att svara/höra av sig. Haha. Hon är söt :)

angel or devil?

Ellen är fin. :)

XOXO

Okej vänner. Inte okej.
Vet ni hur mycket världen suger just nu? Inte är det lagom i alla fall.
Jag blir så irriterad på människor som efter 400000 sms och 5670000 obesvarade samtal fortfarande tycker att det är jobbigt att plocka upp telefonluren och ringa!
Hur är sådana människor möjliga? Jo, de ligger i kategorin "män" (tack, Ellen, när det gäller sånt där är du en riktigt lifesaver)
Anyways... Idag hade vi rollspel och hur ball var inte det? Sedan var det hestiga genusdebatter och sedan var det franska. Imorgon är det plugg till musiken med Vix och sedan pysselmojs med ISIF. ALLA är välkomna, klockan 2!
That's about it.
You know you love me.
XOXO
Amanda

Dagens magnifika tips: Muse - Exo-Politics <3


Dagens Debattboxning.

För eller emot


MENS


Btw, läs den här artikeln!! Intervju med blondinbella om mens. xD
skrivet av Clara som för förvåningens skull INTE har mens, men som av nån anledning började tänka på mens.


och som svar på frågan ovanför.
EMOT MENS!

GRATTIS GÅNGER TVÅ!

Idag är en stor dag. Både Camilla och Andrea fyller 17!
GRATTIS:D:D                                                                                              
                     /Julia

RSS 2.0